arkkitehtuuri

Garden Helsingin arkkitehtisuunnittelu on lähtenyt liikkeelle hankkeen toiminnoista ja sijainnista. Gardenista suunnitellaan kokonaisuutta, joka kunnioittaa ulkonäöltään ja toiminnoiltaan ympäristöään.

Kulttuuri­rakennukset

Gardenista tulee osa suurelle yleisölle avoimien kulttuurirakennusten jatkumoa, johon kuuluvat Olympiastadion, Bolt Arena, Kansallisooppera, Finlandia-talo, Musiikkitalo, Kiasma ja Keskustakirjasto.

Areena

Gardenin tapahtuma-areena suunnitellaan rakennettavaksi lähes kokonaisuudessaan maan alle. Se mahdollistaa kevyemmät, ympäristön mittakaavan mukaiset rakennukset maan pinnalla. Kaikki ympäristön julkiset rakennukset edustavat arvokkaasti omaa aikaansa. Tämä on tavoitteena myös Gardenissa. Korkeatasoinen arkkitehtuuri sisältää arvoja, jotka ovat luonteeltaan ikuisia.

Arkkitehtitoimistot

Gardenin suunnittelussa mukana oleva PES-Arkkitehdit on menestynyt suomalainen yritys, joka on suunnitellut toimivia ja näyttäviä rakennuksia Suomeen, Kiinaan ja Saksaan. PESin tunnettuja töitä ovat Wuxin oopperatalo, Icon Yunduan -tornitalo Chengdussa, Helsinki-Vantaan lentoaseman T2-terminaali ja Marienkirchen konserttisali Saksassa.

Arkkitehtikutsukilpailun voitti B&M, joka liittyi helmikuussa 2017 osaksi Garden-hankkeen suunnittelutiimiä. Tutustu tästä linkistä B&M:n aiempiin töihin.

Populous on maailman johtava areenasuunnitteluun erikoistunut arkkitehtitoimisto ja vastaa Garden Helsinki -hankkeen tapahtuma-areenan suunnittelusta.